O nama

page2_img1

Dobrodošli na stranice informacijskog centra Europe Direct Karlovac (EDIC Karlovac)!

Ovaj centar je samo jedan od brojnih EDIC-a u Europskoj Uniji. EDIC Karlovac otvorio je svoja vrata za Vas 29. listopada 2013. kao 500-ti u Europi i prvi u Hrvatskoj.

Na ovoj stranici moći ćete pronaći korisne informacije vezane uz aktualne događaje, politike EU-a i sve što se tiče Republike Hrvatske, Karlovačke županije i naših građana u kontekstu članstva Republike Hrvatske u Uniji.
Nakon što je 01. srpnja 2013. Republika Hrvatska postala punopravna članica, suradnja s Europskom Unijom postala je dio naše svakodnevice te nam je cilj tu suradnju olakšati svim našim posjetiteljima i tako omogućiti da članstvo u EU bude pozitivno iskustvo za sve nas!

edic karlovac

1.
Tko smo mi?
 1. Europe Direct - za kvalitetnije informiranje svih građana i građanki naše županije o Europskoj uniji. Naša je namjera da svatko; djeca, škole, poduzetnici, studenti i umirovljenici te sve institucije u našoj županiji, imaju priliku posjetiti naš Info-centar i dobiti informaciju i potporu u pronalaženju željenih informacija.
 2. Centar će također služiti za organiziranje radionica, seminara i raznih drugih događanja.
 3. Europe Direct - za kvalitetnije informiranje svih građana i građanki naše županije ...
2.
Što radimo za Vas?
 1. Odgovaramo na vaša pitanja
 2. Informiramo vas o vašim pravima i mogućnostima unutar EU
 3. Pomažemo vam u komunikaciji s EU
 4. Nudimo informativne materijale o EU: brošure, letke, postere, kao i mogućnost online pretraživanja sadržaja povezanih s EU
 5. Organiziramo obilježavanje važnih datuma i događanja za EU na lokalnoj razini
 6. Organiziramo predavanja, radionice i debate
 7. U okviru našeg „Dječjeg EU kutka“ organiziramo radionice za djecu, upoznajemo ih sa temeljnim informacijama o EU i zemljama članicama na zabavan način, nudimo prilagođenu literaturu.
3.
Koja je naša misija?
 1. Približiti EU građanima
 2. Olakšati dostupnost i širenje informacija o EU
 3. Olakšati građanima komunikaciju s tijelima i institucijama EU
 4. Transparentno prikazati rad i djelovanje EU